„Мали композитор“ доноси 15 нових пјесама

А. Г.
„Мали композитор“ доноси 15 нових пјесама

Бањалука - Фестивал дјечијег музичког стваралаштва „Мали композитор - Бањалука 2017“ биће одржан у понедјељак у 17.45 часова на сцени Дјечијег позоришта Републике Српске.

Ријеч је о дјечијем музичком фестивалу јединствене концепције и једини је ове врсте у Републици Српској и БиХ.

Као јединствена културно-образовна манифестација која је посебно значајна са аспекта ванинституционалног образовања дјеце и омладине, фестивал „Мали композитор“ већ годинама омогућава активно учешће дјеце у свакој његовој сфери - дјеца су композитори, текстописци, извођачи, водитељи и једини жири на фестивалу.

У централној фестивалској вечери биће изведено 15 композиција, а најбоље од њих ће изабрати четворочлани дјечији жири. Као и претходних година, организатор је обезбиједио и могућност телефонског гласања, тако да ће гласови публике представљати петог члана жирија током избора три најбоље фестивалске композиције.

- У протеклих једанаест година фестивал „Мали композитор“ је препознао више од двије стотине талентоване дјеце из читаве БиХ, омогућивши пуну афирмацију њихових музичких и литерарних креација, те рад са најбољим музичким педагозима региона. Основни циљ фестивала је афирмација самосталног дјечијег и литерарног стваралаштва, те мотивација и подстицање дјеце на даљи рад - казао је директор фестивала Младен Матовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана