Ljetna scena u Trebinju uskoro u novom ruhu

Ljetna scena u Trebinju uskoro u novom ruhu 29.01.2018 17:42 | Ratomir Mijanović

Trebinje - Kulturni centar u Trebinju protekle godine organizovano je 700 različitih kulturnih sadržaja, a najgledaniji su bili filmovi domaće produkcije i predstava trebinjskog Gradskog pozorišta "Pisac porodične istorije".

 Urednik umjetničkog programa Kulturnog centra Trebinje za 2018. godinu Miljan Vuković najavljuje brojne planove za ovu godinu.

- Planiramo obnavljanje ljetne scene Kulturnog centra, kao i festival klasične muzike, koji bi trebalo da bude održan na ljeto. Na festivalu će učestvovati i profesori i studenti iz Amerike - najavio je Vuković.

Kaže da je samo kroz pozorišnu salu u 2017. godini prošlo više od 10.000 ljudi, a da je u bioskopskoj sali bilo 548 projekcija 75 filmova različitih žanrova.

- Broj organizovanih programa prošle godine je bio znatno veći nego ranije. Prošla godina je bila prva nakon rekonstrukcije Kulturnog centra, pa smo željeli da izađemo u susret svima koji su htjeli da organizuju neki sadržaj da to urade u ovoj ustanovi - istakao je Vuković.

Dodaje da je među najgledanijim predstavama bila i "Kraljević Marko i Musa Kesedžija", dok su se po gledanosti od filmova izdvojili "Na mliječnom putu" i "Ime Dobrica, prezime nepoznato".

- Publika je punila sale i na projekcijama filmova iz žanra naučne fantastike, dok su pojedina holivudska ostvarenja imala malu gledanost. Trebalo bi da počne i prikazivanje filmova u 3D tehnologiji, za šta imamo tehničke uslove - kazao je Vuković.

Napominje da je organizovano i nekoliko značajnih izložbi, među kojima je i multimedijalna izložba "Utopijski prostor" Igora Bošnjaka iz Trebinja.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica