Културни садржаји оживјели Бијељину

Љиљана Алексић
Културни садржаји оживјели Бијељину

Бијељина - Његовањем културе, ширењем и обогаћивањем духа једног града догађајима остављају се значајни трагови на нивоу самог града, а и државе. Култура једног града може да га промијени и побољша и удахне нове боје граду, а то се десило и са Бијељином - квалитетни културни садржаји су је оживјели и удахнули нову енергију.

Наиме, Центар за културу “Семберија” у Бијељини је током протекле године организовањем бројних догађаја оставио значајан траг на живот овог града и доказао да је култура свима и те како важна.

Публика у Бијељини имала је прилику да ужива у квалитетним позоришним, музичким, ликовним и филмским дешавањима.

Према годишњем плану и програму, ова културна установа организује три стална фестивала, и то “Дане комедије”, Фестивал средњошколских представа и Фестивал дјечијих представа “Чупава бајка” . Осим тога, Центар за културу задужен је за манифестације “Отворена сцена” и “Светосавски дани”, који пружају шансу, прије свега, младим и талентованим људима да покажу своје умијеће.

- План и програм за прошлу годину смо у потпуности испунили. У току 2018. године било је јако пуно квалитетних садржаја и забиљежили смо велики број посјетилаца. Прошлу годину су обиљежиле бројне позоришне представе, концерти, изложбе и друга културно-умјетничка дешавања, а посебно бих издвојила представу “Воз”, коју је пред бијељинском публиком маестрално извео сјајни глумачки дуо Воја Брајовић и Сергеј Трифуновић - рекла је Слађана Лекић, директорица Центра за културу “Семберија”.

Лекићева је истакла да интереса бијељинске публике не мањка ни за филмске пројекције. Популарни филм Милоша Аврамовића “Јужни ветар” у Бијељини је видјело  око 5.000 људи.

Додала је и да су се добро припремили и за нову сезону, а Бијељинце већ за неколико дана очекују бројна изненађења.

- Ускоро ће у Бијељини гостовати представа “Недозвани” са провјереним глумачким именима. Очекујемо јако добру посјећеност. Традиционално поводом 8. марта у нашем граду одржава се концерт групе “Легенде”, а у овој такозваној прољећној сезони имамо још изненађења, посебно када је у питању овогодишњи фестивал “Дани комедије”. Изабрали смо јако добре представе које ће наша публика премијерно погледати . Желимо да пунољетство овог фестивала обиљежимо на квалитетан начин - казала је Лекићева.

Различити програми које током године нуди ова установа прилагођени су свим старосним групама.

- Током цијеле године, а захваљујући сјајној сарадњи са Позориштанцем “Маслачак”, изведено је заиста много представа за дјецу. Прошле године имали смо први пут оперу за дјецу “Снежана и седам патуљака” - додала је Лекићева.

“Недозвани”

Представа НАСТеатра “Недозвани”, у режији Југа Радивојевића, биће одиграна у Центру за културу “Семберија” 6. фебруара у 20 часова.

У представи играју Страхиња Блажић, Марија Стокић, Анита Стојадиновић, Александар Ристановић, Татјана Димитријевић  и Иван Перковић.  

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана