Културни центар у Требињу: Изведена монодрама “Шта ме снађе”

Ратомир Мијановић
Културни центар у Требињу: Изведена монодрама “Шта ме снађе”

Требиње - У препуној позоришној сали Културног центра у Требињу изведена је монодрама “Шта ме снађе” Анђелке Прпић, по тексту Небојше Ромчевића, а у режији Бранка Ђурића Ђуре.

У деведесет минута монодраме Анђелка представља лик банкарке Јованке Јоке Јаковљевић која се налази пред дилемом: част и брачна вјерност или успон у каријери?  Анђелка је у представи била и Јока, приповједач, полицајац, мајка, бака, анђео, ђаво, кума, психолог и шта све не.  Након завршетка монодраме са осмијехом на лицу подијелила је своје прве утиске. Смијех и комуникација са публиком, која је активно учествовала током представе говориле су више од ријечи.

- Знам да одавде потичу велики глумци, писци и редитељи и имала сам велику одговорност. Мени публика много значи, поготово што у представи немам партнера, па ми је партнер публика. Стварно не претјерујем, размјена енергије је огромна, веома васпитана публика и његована - каже Анђелка Прпић.

Имала је велику трему прије него што је добила текст. Кад је почела да га чита заљубила се у њега, али се и уплашила од количине ликова, промјена - како ће се снаћи, хоће ли то људима бити јасно.

- Оно чега сам се највише плашила био је приповедач, а сад уживам у тој улози. То је простор у коме се могу највише опустити, додати и са публиком комуницирати - истакла је Прпићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана