Izvedena predstava Moskovskog cirkusa na ledu

Srna
Izvedena predstava Moskovskog cirkusa na ledu

Banjaluka - Članovi svjetski poznate trupe Moskovskog cirkusa na ledu večeras su u banjalučkoj Sportskoj dvorani "Borik" izveli spektakularan i bogat repertoar u okviru nove evropske turneje

.Predstavu je organizovao Festival slovenskih kultura, čiji je predstavnik Milenko Bugarčić rekao Srni da Cirkus prvi put gostuje u Republici Srpskoj.

"Artisti Moskovskog cirkusa na ledu do sada su nastupili pred 200 miliona gledalaca u svijetu i u više od 50 zemalja", naveo je Bugarčić.

On je istakao da je riječ o predstavi za cijelu porodicu, ne samo za djecu.

"Veoma smo zadovoljni što smo i Republiku Srpsku stavili na mapu evropske turneje ovog cirkusa", naglasio je Bugarčić.

On je dodao da su članovi ovog cirkusa prethodnih dana nastupili u tri grada u Srbiji - Beogradu, Novom Sadu i Čačku, te da je Festival slovenskih igara u Srpskoj u novembru prošle godine organizovao koncert Akademskog ansambla pjesama i igara ruske armije "Aleksandar Vasiljevič Aleksandrov".

"Želim zbog toga posebno da zahvalim banjalučkoj publici, gradu Banjaluka i ljudima iz Srpske na izuzetnom dočeku. Bili smo primljeni kod predsjednika Srpske Milorada Dodika, kada je Ansambl odlikovan", rekao je Bugarčić.

Atraktivnoj cirkuskoj predstavi ruskih artista večeras su prisustvovali brojni Banjalučani i posjetioci iz drugih gradova.

Tokom predstave izvedene su i tačke na klizaljkama visine 60 centimetara.

Program Cirkusa prilagođen je izvođenju na ledu, uz sve elemente akrobatike na klizaljkama, pratećih sadržaja, spektakularnih svjetlosnih efekata i kostima, dinamičkih i vrtoglavih cirkuskih tačaka na ledu i na trapezu, kao i klovnovskih i žonglerskih skečeva zbog čega ga upoređuju sa najpoznatijim svjetskim cirkusom - kanadskim "Curque Du Soleil".

Moskovski cirkus na ledu, koji je oformljen 1964. godine, i danas primjenjuje standarde potrebne za spektakularno izvođenje predstava ovakve vrste.

Članovi ovog cirkusa završili su cirkusku akademiju u Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana