Изложбом радова завршена ликовна колонија Ракани

Срна
Изложбом радова завршена ликовна колонија Ракани

Нови Град - Изложбом радова насталих у протеклих осам дана, у Новом Граду је вечерас завршена Ликовна колонија Ракани. У раду ликовне колоније учествовали су сликари Саво Рупић, Драгана Лукић, Марија Новаковић, Алекса Милић, Јелена Ружојчић, Лазар Родић, Марија Бјелошевић, Сања Ступар, Данијела Колунџија, Дарија Вујасин и Бранимир Максимовић.

Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача рекао је да је Ликовна колонија Ракани, која је покренута 1985. године, постала дио историје ове општине.


“Прије 33 године колонија је покренута захваљујући ентузијазму сликара Бошка Карановића и Стојана Ћелића. Она је опстала до данас иако су се у међувремену дешавали историјски и друштвени процеси и промјене”, навео је Дрљача.

Он је подсјетио да је у фундусу Ликовне колоније Ракани више од 600 дјела, те да треба почети размишљати о изложбеном простору у којем би она могла да буду адекватно представљена грађанима.

Документарист градске галерије Мирјана Дрљача каже да је колонија протекла у радној атмосфери и дружењу, додајући да у протеклих осам дана умјетницима није недостајало инспирације.

Ликовна колонија Ракани отворена је 10. августа у градској галерији изложбом радова са прошлогодишњег сазива.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана