Hor “Una” osvojio dvije značajne nagrade

Srna
Hor “Una” osvojio dvije značajne nagrade

Novi Grad - Mješoviti hor “Una” iz Novog Grada ove godine je osvojio dva značajna priznanja - zlatnu plaketu na Međunarodnom takmičenju horova “Zlatna lipa Tuhlja” u Hrvatskoj i nagradu publike na Međunarodnom festivalu horova “Zlatna vila” u Prijedoru.

Dirigent Goran Vuleta kaže da su ovo najznačajniji rezultati novogradskog hora do sada.


“Hor žUnaž je u Tuhelju imao veoma zahtjevan program, što su prepoznali i žiri i publika. Osvojili smo drugu po vrijednosti zlatnu plaketu. Riječ je o festivalu čija je organizacija na zavidnom nivou i na kojem smo učestvovali treći put”, rekao je Vuleta.

Prema njegovim riječima, u vrlo jakoj konkurenciji 27 horova i vokalnih sastava sa oko 850 pjevača iz Hrvatske, Slovenije i BiH, novogradski hor je osvojio zlatnu plaketu i sa osvojenih 95 bodova zauzeo visoko drugo mjesto u ukupnom poretku.

“Hor se u maju takmičio u Prijedoru na Festivalu žZlatna vilaž, gdje smo postigli značajan rezultat. Osvojili smo nagradu publike koja je, uz gran pri, najvrednija nagrada festivala”, kaže Vuleta.

On smatra da je novogradski hor spreman i za takmičenja u zemljama van regiona - Mađarskoj i Poljskoj gdje se održavaju prestižni festivali horova.

Mješoviti hor “Una” osnovan je u februaru 2008. godine i ima 40 članova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana