Gran pri Dječijem pozorištu Republike Srpske

Srna
Gran pri Dječijem pozorištu Republike Srpske

Banjaluka - Predstava “Mačak u čizmama” Dječijeg pozorišta Republike Srpske osvojila je gran pri nagradu za najbolju predstavu u cjelini na 25. međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Subotici.

“Mačak u čizmama” pobjednik je na jednom od najuglednijih evropskih, ali i svjetskih festivala, u okviru kojeg se takmičilo 14 teatara iz 12 zemalja. Tročlani žiri festivala ocijenio je da predstava “Mačak u čizmama”, kroz ideju da je promišljanje životnih situacija najbolji put do uspjeha, promoviše sklad između znanja i vještine, kao i kreativnosti i mašte.

- Izražajnim scenskim jezikom, izvanrednom kolektivnom glumačkom igrom i animacijom lutaka i objekata na sceni, ova predstava donosi čaroliju u svijet dječije mašte i briše granicu između mogućeg i nestvarnog - ocjena je žirija.

Scenograf predstave je Stefka Kjuvlijeva, a kompozitor Plamen Mirčev-Miron, dok u predstavi igraju Božana Bijelić, Aleksandra Spasojević, Aleksandar Blanić, Đorđe Janković, Duško Mazalica i Slobodan Perišić.

Nagradu u ime Dječijeg pozorišta Republike Srpske preuzeo je Vladan Zubac, izaslanik direktora Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Dječije pozorište Republike Srpske se i ovaj put u najboljem svjetlu predstavilo publici, gostima i žiriju subotičkog festivala i potvrdilo da godinama i u kontinuitetu nudi visokokvalitetne predstave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana