Гран при Дјечијем позоришту Републике Српске

Срна
Гран при Дјечијем позоришту Републике Српске

Бањалука - Представа “Мачак у чизмама” Дјечијег позоришта Републике Српске освојила је гран при награду за најбољу представу у цјелини на 25. међународном фестивалу позоришта за дјецу у Суботици.

“Мачак у чизмама” побједник је на једном од најугледнијих европских, али и свјетских фестивала, у оквиру којег се такмичило 14 театара из 12 земаља. Трочлани жири фестивала оцијенио је да представа “Мачак у чизмама”, кроз идеју да је промишљање животних ситуација најбољи пут до успјеха, промовише склад између знања и вјештине, као и креативности и маште.

- Изражајним сценским језиком, изванредном колективном глумачком игром и анимацијом лутака и објеката на сцени, ова представа доноси чаролију у свијет дјечије маште и брише границу између могућег и нестварног - оцјена је жирија.

Сценограф представе је Стефка Кјувлијева, а композитор Пламен Мирчев-Мирон, док у представи играју Божана Бијелић, Александра Спасојевић, Александар Бланић, Ђорђе Јанковић, Душко Мазалица и Слободан Перишић.

Награду у име Дјечијег позоришта Републике Српске преузео је Владан Зубац, изасланик директора Представништва Републике Српске у Србији.

Дјечије позориште Републике Српске се и овај пут у најбољем свјетлу представило публици, гостима и жирију суботичког фестивала и потврдило да годинама и у континуитету нуди висококвалитетне представе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана