Глумац Драган Вучић о новој представи Дјечијег позоришта Републике Српске: Прича о разликама лекција за малишане

Александра Глишић
Глумац Драган Вучић о новој представи Дјечијег позоришта Републике Српске: Прича о разликама лекција за малишане

Бањалука - Дјечије представе захтијевају сасвим један други ритам да би представа била жива. Све мора да буде динамично, искрено, тачно и без много психологије у начину размишљања код ликова, како бисмо дјеци држали пажњу.

Овим ријечима млади глумац Драган Вучић почиње причу о новој представи Дјечијег позоришта Републике Српске "Нисмо сви летачи", у којој игра главну улогу, пингвина Жоржа.

Премијерно извођење биће сутра у 19 часова, а ријеч је о тексту Марија Ћулума и Милана Гајића који је режирао Игор Тешић.

- Пингвин Жорж је стицајем околности доспио међу птице летачице, које не желе да се друже са њим, јер је другачији. Али својим хуманим чином, и спасавањем своје најбоље другарице Кале из мора, он постаје херој међу птицама и омиљен у њиховом друштву. У претходним улогама нисам имао прилику да користим у представи венецијанску маску, тако да је то један нови изазов за мене - каже Вучић.

У представи играју и Ђурђа Вукашиновић,

Александар Бланић, Свјетлана Андрић, Драган Бањац, Божана Бијелић, Снежана Милидраг, Ана Анђелић и Слободан Перишић.

Вучић истиче да му рад на овој представи много значи.

- Играм главну улогу, тако да је велика одговорност на мени као младом глумцу да одиграм оно што је редитељ замислио. Рад на овом пројекту био је веома продуктиван, јер сам имао прилику да све оно што сам учио током студирања примијеним у овој представи - прича Вучић.

Музику за комад "Нисмо сви летачи" радио је професор Младен Матовић, а Вучић открива да публику очекује занимљива представа.

- Публика ће моћи да види комбинацију плеса, покрета, необичне сценографије, а на крају и да виде пингвина који лети - најавио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана