Гитарски виртуоз Саша Дејановића вечерас пред бањалучком публиком

А. М.
Гитарски виртуоз Саша Дејановића вечерас пред бањалучком публиком

Бањалука - Солистички концерт "Од Баха до Бариоза", гитарског виртуоза Саше Дејановића биће одржан вечерас у 20 часова у Концертној дворани Банског двора Културног центра.

Маестро Саша Дејановић рођен је 1965. године у Бањалуци гдје је и започео своје основно музичко образовање. Школовање наставља у у средњој музичкој школи "Сарајево" након чега уписује студије гитаре на Музичкој академији Универзитета у Загребу код професора Дарка Петрињака. Освојивши већи број значајних награда 1986. године постаје стипендиста Фонда за младе музичаре Концертне дирекције Загреб, који је основан на иницијативу Иве Погорелића, те се усавршава на "Ацадемиа Интерназионале Супериоре ди Мусица" у Италији код професора Ангела Гилардина. Студије завршава у Енглеској на "Royal College of Music" у Лондону.

Учествовао је на разним фестивалима и семинарима класичне гитаре у Хрватској, БиХ, Грчкој, Мађарској и Њемачкој, радећи са професорима Д. Руселом, Х. Кäппелом, Н. Смитом, Р. Ауселом и Њ. Лендлом. Наступао је у значајним концертним дворанама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана