Ева Рас на Књижевној стази Дједа Мраза

Агенције
Ева Рас на Књижевној стази Дједа Мраза

Бањалука - "Књижевна стаза Дједа Мраза" одржана је у петак у Бањалуци, а у оквиру ове традиционалне манифестације прва објављена књига на свијету у 2018. биће дјело "Темура" Еве Рас.

Манифестацију већ осамнаесту годину организује Задужбина "Петар Кочић" Бањалука - Београд, а књигу "Темура" промовисаће тачно у поноћ у новогодишњој ноћи испред споменика Петру Кочићу.

Ева Рас је уручила у петак у Бањалуци начелнику градског Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталији Тривић своју књигу "Темура".

Ева Рас је рекла да према Бањалуци гаји посебну љубав, те изразила задовољство што је у прилици да први примјерак своје књиге уручи Тривићевој.

Тривићева је захвалила за поклон, истичући да би сви требало да искористе празнике и да се више посвете читању и вриједностима за које свакодневна динамика живота не оставља довољно простора.

Директор и главни и одговорни уредник Задужбине Никола Вуколић навео је да је роман "Темура" написан на необичан начин, ван свих токова савремене књижевности.

- Ева Рас је у овом роману испричала своју биографију, као и све оно што је видјела и доживјела у животу. У овој књизи она потпуно искрено пише о сусретима које је имала са људима - рекао је Вуколић.

У оквиру манифестације, чији је циљ промоција писане ријечи, неколико десетина Дједа Мразова је са књигама у рукама, возећи се олдтајмерима или шетајући, сигло до парка и споменика Петру Кочићу.

Прије промоције и уручења прве књиге, Вуколић и књижевници Ранко Рисојевић и Кристина Мрђа положили су вијенце на споменик Петру Кочићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана