“Dani Duška Trifunovića”

Srna
“Dani Duška Trifunovića”

Pale - Manifestacija “Dani Duška Trifunovića” počinje večeras u Kulturnom centru u Palama, u 19 časova. Organizuje se ovom književniku, pjesniku i televizijskom autoru u čast. Prvi dan manifestacije je predviđen za veče poezije “Bukvalno tako”, u kojem će učestvovati pisci Pero Zubac, Mošo Odalović, Ranko Mićanović, Milica Bakrač, Zdravko Miovčić i Mirko Vuković. Besjedu o Trifunoviću govoriće Pero Zubac, a u galeriji Kulturnog centra biće otvorena i izložba slika Borka Močevića.

U okviru programa biće dodijeljena nagrada “Duško Trifunović” za afirmaciju srpske kulture i književnosti.

Drugog dana manifestacije biće održan Pjesnički dan za djecu, u kojem će učestvovati Pero Zubac, Mošo Odalović, Mirko Vuković i Slobodan Stanišić, nakon čega će uslijediti proglašenje pobjednika i dodjela nagrada po konkursu o temi “Biće bolje”.

Publika će imati priliku da pogleda monodramu “Ima neka tajna veza” posvećena Dušku Trifunoviću, u izvođenju Milana Dimića, u petak u 19 časova.

Manifestacija će biti završena u subotu, koncertom i predavanjem o temi “Tužne pjesme”, koje će izvesti sopran Klaudija Krkotić, uz klavirsku pratnju Sonje Radojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana