Цвијановић: Максимална подршка Српске установама културе

Срна
Цвијановић: Максимална подршка Српске установама културе

Бањалука - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас у Бањалуци да ће све институције Српске руководствима установа културе пружити максималну подршку, али и понудити конкретна, рационална и реална рјешења која ће допринијети превазилажењу њихових проблема.

Цвијановићева је на састанку са директорима републичких установа културе истакла да институције од националног значаја имају одличне потенцијале за развој културне мисије, али и образовања и науке, те да им, као репрезентима и промотерима Српске, треба омогућити добре услове за рад, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

На састанку Цвијановићеве са директорима Народног позоришта, Дјечијег позоришта, Народне и универзитетске библиотеке, Музеја савремене умјетности и Музеја Републике Српске разматрана су актуелна питања из области културе, проблеми са којима се суочавају институције од јавног значаја и могућност њиховог превазилажења.

Директори установа културе изразили су задовљство што су наишли на подршку свих представника институција Српске, а посебно су се захвалили Цвијановићевој што је иницирала заједнички састанак и показала висок степен разумијевања.

Данашњем састанку присуствовали су представници министарстава просвјете и културе, затим финансија, за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво, те Електропривреде Републике Српске, Регулаторне комисије за енергетику, бањалучке Градске управе, као и "Топлане" и "Еко топлане Бањалука".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана