Бржи пут до улазница за позоришта

Александра Глишић
Бржи пут до улазница за позоришта

Бањалука - Апликација "БЛ Театар" помоћу које корисници могу пратити дешавања у свим бањалучким позориштима и резервисати карте за представе представљена је јуче у Народном позоришту Републике Српске.

Ријеч је о апликација, коју је креирала компанија "Проинтер", а доноси све информације о терминима представа, најаве премијера и описе за сваку представу на репертоару. 

Портпарол компаније "Проинтер" Тамара Пећанац каже да апликација укључује сва активна позоришта на територији града Бањалуке - Народно позориште Републике Српске, Дјечије позориште Републике Српске, ДиС театар, Градско позориште "Јазавац", Невид театар и Бањалучко студентско позориште.

- Посебно нам је драго да су сва позоришта једногласно прихватила ову идеју и заједно са нама учествовала у изради апликације - казала је Пећанац.

Умјетнички директор Народног позоришта Републике Српске Александар Стојковић истиче да је национални театар са великим задовољством учествовао у овом пројекту.

- "БЛ Театар" нашој публици омогућава још један канал комуникације у погледу резервација улазница за наше представе. Апликација је одлично конципирана, прегледна, интуитивна те је као таква једноставна за коришћење најширем опсегу потенцијалне позоришне публике - рекао је Стојковић.

Организатор Градског позоришта "Јазавац" Љубиша Савановић нада се да ће публика позитивно реаговати на овај заједнички корак свих позоришта и да ће им апликација олакшати пут до карата за представе.

- Посебно ме радује што је ово пројекат који је ујединио сва позоришта и надам се да неће бити посљедњи такав - нагласио је Савановић.

Апликација је бесплатна, а све детаље корисници могу пронаћи на страници blteatar.com.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана