Богат програм за 53. “Кочићев збор”: Бесједништва и изложбе у знак сјећања на народног трибуна

В. П. - М. Л.
Богат програм за 53. “Кочићев збор”: Бесједништва и изложбе у знак сјећања на народног трибуна

Бањалука - Вечери бесједништва, изложбе и радионица веза само су дио богатог програма овогодишњег, 53. “Кочићевог збора”, који ће бити одржан од 20. до 26. августа.

Организатор свих овогодишњих манифестација посвећених великану српске књижевности је град Бањалука.

Организатори су најавили да ће манифестација бити отворена 20. августа, у 20 часова у парку “Петар Кочић” изложбом приповједака Петра Кочића у стрипу под називом “Стриповијетке”, а истог дана у Студентском кампусу биће отворена ликовна колонија.

- Радионица веза за дјецу са везиљом Свјетланом Марковић планирана је за 22. август, а истог дана у парку “Петар Кочић” представиће се и наши млади писци - навели су организатори манифестације.

Додају да ће програм традиционално бити одржан и у Београду, гдје ће 23. августа бити положени вијенци на Кочићевом гробу у Алеји великана и цвијеће на споменик у Чубурском парку. Истог дана планирано је и књижевно вече у организацији Удружења књижевника Србије.

Овогодишњу манифестацију увеличаће и промоција зборника “Кочић наш савременик” и “150 година од Српске читаонице до НУБ РС”.

Ни ове године, кажу организатори, неће изостати борбе бикова, које традиционално привлаче велики број посјетилаца, а централног, уједно завршног дана манифестације, 26. августа, на зборишту у Стричићима биће организован и богат културно-умјетнички програм. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана