Бијељина: Одржано концертно вече фестивала Дани хармонике

Срна
Бијељина: Одржано концертно вече фестивала Дани хармонике

Бијељина - На гала концерту умјетника Виктора Романка из Русије и Владимира Мурзе из Украјине вечерас су у Центру за културу у Бијељини наступили побједници 10. Међународног фестивала "Дани хармонике", чији је такмичарски дио одржан у Угљевику.

Професор Владимир Мурза оцијенио је да је овогодишњи фестивал најквалитетнији, и по извођењу, и по броју такмичара којих је било 400.

"Жири је имао тежак задатак јер је било много такмичара који су свирали на високом нивоу. Овај фестивал има перспективу", нагласио је Мурза, који од самих почетака присуствује овој манифестацији, која се одржава у Угљевику, Бијељини и Београду.

Организатор Фестивала Славиша Перић навео је да су на манифестацији учествовали такмичари из 17 европских земаља од пет година до студентског узраста, које је оцјењивао жири састављен од еминентних кадрова музичких академија са ових простора и из иностранства.

"Имамо побједнике из Бугарске, Румуније, Аустрије, Шведске, а лауреат цјелокупног такмичења је Милан Лазић из Србије. Број такмичара се повећавао из године у годину јер су нуђени квалитетни садржаји", рекао је Перић новинарима.

Виктор Романко истакао је да често учествује на разним фестивалима и такмичењима, те да је Фестивал "Дани хармонике" диван и за сваку похвалу.

Овогодишњи фестивал биће затворен сутра увече концертом Владимира Мурзе и лауреата "Дана хармонике" у Центру лепих уметности Јована Колунџије "Гварнериус" у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана