Београдски ансамбл “Талија” у Приједору извео сплет народних игара

Срна
Београдски ансамбл “Талија” у Приједору извео сплет народних игара

Приједор - Ансамбл народних игара и народни оркестар “Талија” из Београда извео је вечерас у приједорском позоришту у сплет изворних народних и интернационалних игара.

Чланови овог београдског ансамбла наступили су први пут у Приједору, у организацији приједорског Удружења за очување традиције.

На репертоару се нашао сплет игара западне и централне Србије, влашке игре, српске игре из околине Гњилана, игре русинске мањине, војничка шаљива игра и друге. Народни орекстар извео је сплет мелодија, а наступиле су и пјевачке групе.

Директор и умјетнички руководилац ансамбла Драган Пантелић рекао је да “Талија” има 350 чланова и годишње изведе 550 концерата.

“То су дјеца која су обишла свијет и сви говоре минимално два свјетска језика, једноставно честа путовања су их натјерала на то. Мислим да су млади врло позитивни и само би их требало усмјерити на вријеме. Не можете тражити од дјечака који има 13 година да иде на фолклор. Док су мали, они се хватају у коло”, рекао је Пантелић новинарима.

Вечерашњи концерт под називом “Традиција нас спаја”, дио је “Културног љета” у Приједору, тромјесечне манифестације која ће бити завршена сутра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана