Ансамбл “Еудиатес трио” и Дарио Кос побрали овације за танго и филмску музику

Срна
Ансамбл “Еудиатес трио” и Дарио Кос побрали овације за танго и филмску музику

Фоча - Позната остварења танго и филмске музике у необичном извођењу ансамбла “Еудиатес трио” из Источног Сарајева, са којим је први пут наступио перкусиониста Дарио Кос, награђени су овацијама публике на концерту у Студентском дому у Фочи.

Николина Чоловић на виолини, Вања Даниловић на хармоници и Сара Мичић на клавиру у првом дијелу синоћњег концерта извеле су неколико лаганијих танго и филмских мелодија, међу којима и композиције Астора Пјацоле, који се сматра најпознатијим реформатором танго музике.

У другом дијелу концерта, дјевојкама, које су заједно студирале на Музичкој академији у Источном Сарајеву, придружио се Дарио Кос, перкусиониста из Вараждина, а публика је уживала у бржим ритмовима познатих мелодија из филмова “Немогућа мисија”, “Пирати са Кариба”, “Мулен руж”.

Концерт је завршен легендарном мелодијом из филма “Отписани”.

Мимо најављеног програма, публика је могла чути и како у извођењу виолине, клавира и хармонике, појачаних бубњевима, звучи познати хит “Деспасито”.

Члан “Еудијатес трија” Фочанка Вања Даниловић каже да су нестандардан ансамбл, те да им у аранжману и прилагођивању композиција за три инструмента помажу композитори Армен Шкобаљ, Ђорђе Јованчић и Пеђа Харт.

“Наш репертоар првенстве чине танго композиције и музика из филмова, а вечерас смо ту неку танго-филмску монотонију разбили теренутно највећим хитом, пјесмом жДеспаситож. Судећи по реакцијам публике, било је успјешно”, рекла је Даниловићева.

Необично музичко вече у Студентском дому употпунила је талентована четрнаестогодишња Фочанка, сопран Марија Станић која је у клавирској пратњи Вељка Мастила отпјевала и “Једном у сну”, познату пјесму из Дизнијевог цртаног филма “Трноружица”, коју је компоновао Петар Илич Чајковски.

Концерт су, у сусрет Свјетском дану музике, који се обиљежава 21. јуна, организовали Студентски парламент Студентског дома и Центар за културу и информисање.

Директор Студентског дома Срђан Драшковић каже да киша није дозволила да се концерт одржи на отвореном, али да је био више него успјешан.

“Композиције су биле одсвиране на занимљив начин и сви су могли да уживају, како студнети, тако и грађани Фоче који су одлучили да подијеле вријеме са нама у Студнетском дому”, рекао је Драшковић.

Директор Центра за културу и информисање Владимир Пантовић рекао је да ће и убудуће бити сличних дешавања у Студентском дому.

“Планирамо пјесничке вечери, изложбе слика и друге садржаје, да би се студенти што више и што боље укључили у друштвени живот Фоче, да осјете да су дио нас”, рекао је Пантовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана