Завршен Фестивал фестивала: Аматерима из Куле пет Златних маски

Срна
Завршен Фестивал фестивала: Аматерима из Куле пет Златних маски

Требиње - Представа “Родољупци” ансамбла Културног центра из Куле, по мишљењу стручног жирија и публике, најбоље је остварење 61. Фестивала фестивала који је ноћас завршен у Требињу.

Поред Златне маске за најбољу представу, стручни жири двоструко је наградио и Драгана Остојића за режију и рјешење сценског простора у остварењу позоришта из Куле, те глумце овог ансамбла Зорана Радуловића за најбољу мушку улогу и Страхињу Шћекића за најбољу мушку епизодну улогу.


Златна маска за најбољу женску улогу на овогодишњем Фестивалу фестивала додијељена је Александру Саши Стошићу за представу “Кокошка” Градског позоришта Смедеревска Паланка, а за најбољу женску епизодну улогу Сањи Ћировић, глумици Бјелопољског позоришта у представи “Мировна мисија”.

Двије Златне маске припале су Градском позоришту Требиње, Милици Јеремић за костимографију и Божидару Бобу Вучуру за ауторску музику у представи “Слуге”.

За најбољу колективну игру награђен је ансамбл “Каотис театралис” Луденс театра из Копривнице за представу “Испод површине”.

Предсједник овогодишњег жирија Јовица Павић рекао је на затварању смотре да су у протеклих седам дана свједочили остварењима која су се кретала од захтјевних задатака и креација зрелих позоришних ансамбала до домишљатих позоришним језиком испричаних прича, које су својствене енергији и полету младости, што је овај фестивал чинило узбудљивим и занимљивим.

На смотри драмских аматера у Требињу представила су се позоришта из Србије, Црне Горе, БиХ и Хрватске, а организоване су и изложбе, промоције књига, драмске радионице и позоришни перфоманси./

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана