У Приједору премијерно изведена представа Љубав и још неке ствари

Срна
У Приједору премијерно изведена представа Љубав и још неке ствари

Приједор - Ансамбл Позоришта Приједор вечерас је премијерно извео представу "Љубав и још неке ствари" по тексту Антона Павловича Чехова, коју је адаптирала и режирала Лилијана Ивановић.

Публика је аплаузом наградила глумце Јелену Сексен, Сабину Халиловић, Синишу Вучићевића, Деана Батоза и Милована Срдића, и веома позитивно реаговала на комичне сцене у представи.


"Чехов је у поднаслову сваке своје драме написао комедија. Гледала сам неколико извођења Чехова у руским позориштима и сва извођења жвукуж на комедију и може се наћи макар духовити детаљ код Чехова и извући то у први план", рекла је Ивановићева.

Она је, будући да је била гостујући редитељ, додала да је веома задовољна радом у Позоришту Приједору, на овој као и на представи "Необично вече" која је премијерно изведена 28. априла.

"Као што сам и пре неко вече изјавила, била ми је част да радим у овој позоришној кући и свим глумцима сам рекла да ми је јако драго што сам радила са њима и да су то талентована деца и добри људи, што ми је јако важно кад радим неку представу", истакла је Ивановићева, чија је матична кућа зрењанинско позориште.

Приједорски глумац Деан Батоз, који у представи игра Ивана Васиљевича Ломова, након вечерашње премијере изјавио је новинарима да се у Позоришту Приједор десио празник.

"То се дешава када се у позоришту игра један класик као што је Чехов и нама се то десило вечерас и Чеховљеве двије једночинке жПросидбаж и жМедвједж редитељка и драматург је спојила у једну представу која добро функционише што се видјело по реакцијама публике", изјавио је Батоз.

Он је додао да је тиме Чехов прочитан на неки другачији начин и да вјерује да ће представа имати свој живот на приједорској сцени.

Публика ће представу моћи да погледа већ 13. маја, када ће бити дио манифестација којима се обиљежава Дан града Приједора, 16. мај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана