Topla bajka za najmlađe u Dječijem pozorištu RS

M. M.
Topla bajka za najmlađe u Dječijem pozorištu RS

Banjaluka - Predstava “Škrt škrt kra čof!” (“Greb, greb, huuu, buć”) Lutkarskog pozorišta iz Ljubljane biće odigrana na velikoj sceni Dječijeg pozorišta Republike Srpske u nedjelju.

Komad će biti odigran u dva termina, od 11 i 13 časova.

- “Škrt škrt kra čof!” je topla bajka za najmlađe u kojoj se prepliću jaka osjećanja i bogata mašta. Glavni junak ove priče je žabac Džeremi, koji ima jedan problem - ne smije da spava. Muči ga misao šta je taj zvuk - greb, greb, huuu, buć! - koji čuje ispod kreveta. Njegov otac pokušava da ga ubijedi da nema čega da se plaši sve dok on sam ne legne na krevet i čuje “greb, greb, huuu, buć!”. Međutim, kada zajedno izađu iz kuće, otkriće da zvuk “greb, greb” dolazi od krtice koja kopa rupu, da se “buć” čuje kada riba iskače i vraća se u vodu, a da se sa “huuu” oglašavaju noćne ptice - naveli su iz Dječijeg pozorišta RS.

Ovu lutkarsku bajku režirala je Ivana Đilas, vizuelni dizajn, kostime i scenografiju potpisuje Barbara Stupica, a u predstavi igraju Brane Vižintin, Aja Kobe, Kaja Kastelac i Blaž Celarec, koji je i autor muzike.

Izvođenje ove predstave je organizovano u okviru manifestacije “Proljeće u Banjaluci”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana