Стото извођење Госпође министарке у фебруару

Александра Глишић
Стото извођење Госпође министарке у фебруару

Бањалука - Јубиларно, стото извођење представе "Госпођа министарка" са Светланом Бојковић у насловној улози биће у фебруару на сцени Народног позоришта РС у Бањалуци.

Директор Народног позоришта РС Ненад Новаковић каже да ће у јануару почети са припремама за јубиларно извођење представе коју је по комедији Бранислава Нушића режирала Милица Краљ.

- Наставак сезоне дефинитивно ће бити у знаку домаћих писаца и договорили смо сарадњу са два велика мајстора режије у региону, Коканом Младеновићем и Југом Радивојевићем - најавио је Новаковић.

Премијера представе коју ће по тексту Жељка Стјепановића режирати Југ Радивојевић биће трећег марта, а ријеч је о праизведби. 

- Посебно нам је драго што ћемо на сцени добити представу рађену по тексту нашег глумца Жељка Стјепановића. То је један врло добар избор текста, а на тај начин испуњавамо обавезу Народног позоришта РС, да радимо праизведбе домаћих аутора - каже Новаковић напомињући да представа још нема назив.

У другој половини маја сљедеће у национални театар Српске доћи ће редитељ Кокан Младеновић који ће на велику сцену

поставити текст Небојше Ромчевића.

 - Публика ће добити двије нове приче на великој сцени у првој половини сљедеће године, а највећи значај је управо у чињеници да ће оба текста доживјети праизведбу у нашем позоришту - казао је Новаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана