Рокенрол шоу уз талас нове енергије за почетак сезоне у Бањалучком студентском позоришту

Александра Глишић
Рокенрол шоу уз талас нове енергије за почетак сезоне у Бањалучком студентском позоришту

Бањалука - Млада глумачка екипа под будним оком редитеља Александра Пејаковића, удружена у представи "Рокенрол шоу", подигла је завјесу 42. сезоне у Бањалучком студентском позоришту.

Свечана премијера, одржана у понедјељак увече на Подрум сцени, привукла је бројну публику, која је дуготрајним аплаузом наградила глумце у култној причи Ричарда О'Брајана. Пејаковић је радио и адаптацију, а сонгове је препјевала Милица Пилетић. Прво извођење одржано је на 41. рођендан Бањалучког студентског позоришта.

Катарина Брадоњић, Рајко Марчета, Александар Ристановић, Жељко Касап, Тијана Јовановић, Ацо Романић, Теодора Радивојевић, Владана Савић и Синиша Јаворац Бади енергичном игром оживјели су познату причу.

Александар Ристановић још једном је показао зашто је миљеник публике Бањалучког студентског позоришта, маестрално одигравши улога трансвестита Френкија.

Млада глумица Катарина Брадоњић из Новог Сада и бањалучки глумац Рајко Марчета, који тумаче управо вјенчан пар, донијели су талас нове енергије на сцену.

Редитељ Александар Пејаковић рекао је да су представу посветили великану српског глумишта који је недавно преминуо.

- Због снимања ТВ серије "Немањићи" били смо ускраћени да прошле године угостимо једног од највећих глумаца данашњице Небојшу Глоговца. Нажалост, ове године смо га изгубили заувијек и зато ову представу посвећујемо њему, јер рокенрол је вјечан као и све оно што нам је Небојша оставио - казао је Пејаковић. 

Публика је посебно одушевљена што је комад Ричарда О'Брајана послије осам година опет на репертоару овог позоришта, али сада са новим глумцима, насловом и концептом.

- Адаптација и режија су одличне и заиста морам да похвалим сјајну глумачку екипу. Оваква представа захтијева снагу, одважност, храброст, дрскост, а управо ови глумци су то и показали. Још једна сјајна представа овог позоришта - каже директорица Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске Љиља Петровић-Зечић.  

На премијери је била и академска сликарка Маја Додиг.

- У представи "Рокенрол шоу" форму ликова не доживљавам као форму личности, већ симболичких фигура које су одраз надреалног, разбијеног, свијести непознатог. У суштини је разбијеност модерног друштва. Излазак из зоне комфора као сигурног мјеста - казала је Додигова.

Позитивне утиске са првог извођења носи и академска керамичарка Соња Бикић.

- Луцкаста представа. Одише младалачком енергијом добрих, талентованих глумаца - сматра Бикићева.

Игра младих глумаца свидјела се и предсједнику Скупштине града Бањалука Зорану Талићу.

Студент глуме на Академији умјетности у Тузли Александар Шево оцијенио је "Рокенрол шоу" као занимљив мјузикл одигран у брехтовским оквирима.

- Публика се не поистовећује са ликовима већ сама трага за одговором. Радња се прекида тачно кад може доћи до заплета ситуације, али то је баш оно што ову представу чини занимљивом, јер у тим ситуацијама гледалац машта, даје рјешење и поставља изнова нова питање на које сви знају прави одговор - истиче Шево.

Рођенданску поруку Бањалучком студентском позоришту послала је глумица Слобода Мићаловић.

- Желим да вам честитам 41. рођендан. Желим вам да се и убудуће поносите вашим позориштем и културом коју несебично делите и негујете. Прошле године сам имала ту част да се уверим да сте дивни домаћини на фестивалу "Кестенбург". Поздрав за Бањалуку. Поздрав за Републику Српску. Воли вас ваша Слобода Мићаловић - поручила је Мићаловићева.

:

Историјат

"Роки хорор шоу" је позоришни мјузикл за који је музику, стихове и сценарио написао Ричард О'Брајан. Радња је инспирисана нискобуџетним хорор и научно-фантастичним филмовима, а прича прати управо вјенчани пар који током олујне ноћи заврши у кући лудог научника и трансвестита. Он им представља своју нову креацију по имену Роки. Премијерно је изведен 1973. у Лондону, а филмска адаптација комада урађена је 1975. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана