Razgovor sa glumcem: Slađana Zrnić: Svaki talenat je odgovornost

M. M.
Razgovor sa glumcem: Slađana Zrnić: Svaki talenat je odgovornost

- Meni su sjećanja na prve dane akademije baš urezana, od tog prijemnog ispita, koji je bio fantastičan i fenomenalan. Mi smo imali sreću i neki užasni entuzijazam i to, ali i uslovi koje smo imali su nas profilisali. Danas svi radimo, pet njih je u Dječijem pozorištu, nas četvoro u Narodnom pozorištu.

Rekla je ovo glumica Slađana Zrnić, koja je u srijedu bila gost "Razgovora sa glumcem" u GP "Jazavac".

Ona se osvrnula na svoje glumačke početke, na emisiju koju je vodila i na pjevanje, kojim se bavi pored glume.

- Sve zavisi od osobe. Kad sam bila u DIS pozorištu mladih, stalno smo putovali na razne radionice. I to je ostalo kao neka navika. Za svakog glumca, bilo kakav odlazak na usavršavanje je fenomenalan - kazala je Zrnićeva.

Vodila je emisiju "Šareni bukvar".

- Ne znam kako sam se ja našla u tome. Znam samo da je u jednom trenutku, kad smo radili "Šareni bukvar", meni neko rekao da umijem s djecom. Valjda kako smo snimali i treba to dijete nekako da se smiri i onda ga ja smirim – objasnila je Zrnićeva.

Rekla je da njoj stalno pomaže da razvija svoje ideje i da maksimalno daje od sebe ono što zna.

- Ako si rasut na više puteva, postoji zamka da si površan u svim. Ako imaš talenat, moraš da se usavršavaš i radiš. Nije talenat "ja nešto umijem", nije talenat "ja znam da pjevam". Talenat je "ja hoću da budem bolji" u tom pjevanju, "ja hoću da svoj talenat nadogradim i imam odgovornost prema svom talentu". Ako ne radiš, džaba ti je - pojasnila Zrnićeva.

Moderator razgovora je bio Vladimir Nićiforović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana