Приједорска глумица Татјана Бињаш-Батоз гостује у Бањалуци: Лажа и паралажа велики изазов

Снежана Тасић
Приједорска глумица Татјана Бињаш-Батоз гостује у Бањалуци: Лажа и паралажа велики изазов

Приједор - Рад на свакој представи коју сам радила био је захтјеван јер ако се залажете максимално, онда то мора бити и напорно. Тако је било и са представом "Лажа и паралажа", гдје сам први пут сарађивала са редитељком Ђурђом Тешић, што ми је била част.

Рекла је ово млада глумица Татјана Бињаш-Батоз, чланица ансамбла Позоришта Приједор, која у представи "Лажа и паралажа", рађеној по тексту Јована Стерије Поповића, тумачи лик Јелице.

Приједорска представа гостује 17. фебруара на сцени Народног позоришта Републике Српске у Бањалуци, а премијерно је одиграна прије три мјесеца. Татјана Бињаш-Батоз прича да је ова представа за њу представљала велики изазов.

- Већ након друге или треће пробе редитељка и ја смо се разумјеле. Она је од почетка била задовољна мојим радом. Потешкоћа је био другачији дијалект на којем смо радили представу, то је био велики залогај. Долазио нам је лектор Радован Кнежевић, професор са бањалучког и београдског универзитета, али сам на крају добила похвале од њега, што сам доживјела као велики плус - истакла је Бињаш-Батоз.

Наглашава да јој наступ пред бањалучком публиком много значи.

- Пред сваки наступ у Бањалуци имам додатну трему, али позитивну јер су ту ипак професионалци и мени значи њихово мишљење, шта треба да поправим, на чему треба да радим и велика ми је част што играм тамо. То неће бити прво гостовање у Народном позоришту РС, играли смо више представа као што су "Женидба", "Гробница за Бориса Давидовича", "Феничанке" и увијек ми је част да играм тамо - казала је Бињаш-Батоз.

У представи "Лажа и паралажа" играју и Деан Батоз, Злата Когелник, Синиша Вучићевић, Срђан Књегињић и Зорица Јојић.

Глумачки и брачни пар

- Деан и ја живимо позориште у нашој кући и велика смо подршка једно другом. Кад год имам неки проблем и не знам гдје гријешим, он је ту стручнији и увијек се на њега могу ослонити. А, опет, трудим се да сама предложим неко рјешење редитељу, да трагам за нечим бољим - каже Татјана Бињаш-Батоз о браку са Деаном Батозом, глумцем Позоришта Приједор.

Да све буде у част глуме, побринули су се заједно, јер су одлучили да се вјенчају на позоришној сцени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана