Priča o grupi štrebera na putu ka slavi gostuje u NPRS

D. K.
Priča o grupi štrebera na putu ka slavi gostuje u NPRS

Banjaluka - U Narodnom pozorištu Republike Srpske, u petak, 5. oktobra, sa početkom u 20 časova gostuje brodvejski mjuzikl pod nazivom “Dvadeset peto takmičenje u spelovanju u okrugu Patnam”.

Predstava je urađena u okviru projekta “BH Brodvej”, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, koji je okupio i spojio 16 mladih glumaca iz raznih gradova širom BiH sa timom američkih umjetnika na produkciji brodvejskog hit mjuzikla.

Projekat je započeo izborom talentovanih glumaca i glumica, pjevača i pjevačica na audicijama koje su održane u martu 2018. na dramskim akademijama u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Mjuzikl donosi priču o grupi štrebera na putu ka slavi.

Produkcijski tim predvode Aron Tijelen, umjetnički direktor prestižnog čikaškog Meriot teatra i Rajan T. Nelson, profesor na Nortvestern univerzitetu i muzički direktor Meriot teatra.

Glumci koji će oživjeti svoje uloge su Faris Pinjo, Nikolina Vujić, Šejla Grgić, Tijana Jovanović, Marko Mirković, Lamija Čeljo, Mak Čengić, Nemanja Bajić, Srđan Knjeginjić, Lea Sekulić, Sanjin Arnautović, Ana-Marija Tomić, Jelena Jandrić, Duje Martinić, Darko Stojić i Sara Ristić.

Mjuzikl će biti izveden na velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana