Predstavom Ždrepci otvoren Varoš fest

Srna
Predstavom Ždrepci otvoren Varoš fest

Kotor Varoš - Predstavom "Ždrepci" teatra "Harlekin" iz Slovenije večeras je počeo četvrti festival omladinskih pozorišta "Varoš fest".

Riječ je o komediji rađenoj po motivima teksta Stevana Koprivice, a u režiji Novice Bogdanovića.


"Predstava je lepršava komedija o dva nestašna umirovljenika u staračkom domu. EU je zahvatila kriza i ljudi se snalaze na različite načine da prežive", rekao je Bogdanović.

U predstavi igraju slovenački glumci Neno Muždeka i Mitja Kranjc /Cicko i Micko/, koji pokušavaju da zarade otvarajući vruću liniju za zabavu.

"Neobične i smiješne situacije i briljantna igra dvojice slovenačkih glumaca, gdje nema jezičke barijere, nije ostavila ravnodušnom ni kotorvarošku publiku", istakao je Bogdanović.

"Varoš fest" biće nastavljen sutra kada će mladi glumci domaćeg amaterskog dramskog pozorišta "Jovan Sterija Popović" premijerno izvesti predstavu "Ničim izazvani".

Ovogodišnji "Varoš fest" trajaće do 28. oktobra i na njemu će nastupiti više od stotinu muzičara i mladih glumaca iz Slovenije, Srbije i BiH.

Festival organizuju Dom kulture "Miroslav Miro Pejović" iz Kotor Varoša i Centar za kulturu, sport i informisanje, a ulaz je besplatan za sve predstave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana