Predstava Malo blago izvedena u Bijeljini: Raskošem talenta dočarani problemi žena današnjice

Nataša Lazukić
Predstava Malo blago izvedena u Bijeljini: Raskošem talenta dočarani problemi žena današnjice

Bijeljina - Glumice Slađana Zrnić, Nataša Ivančević i Belinda Božičković izvele su komad "Malo blago" u produkciji Gradskog pozorišta "Jazavac", a reakcije publike na "Danima komedije" u Bijeljini, potvrdile su zašto je ova predstava jedna od omiljenih banjalučkoj publici.

Glumice su saglasne da ovaj pozorišni komad tretira probleme tri generacije žena. Na vrlo istinit, duhovit i potresan način svaka od njih uvodi nas u mrežu isprepletenih priča u kojima se ogleda težak položaj današnje zaposlene žene, koja pokušava da pomiri karijeru, porodicu i svoje žensko biće.

- Ovaj komad tretira tri žene i veoma mi je drago jer se naše predstave uglavnom odnose na problem muškaraca. Zbog toga smo zahvalne Ljubiši Savanoviću što nam je pružio tu mogućnost da pokažemo da i žene imaju problema i da postoje tri jako dobre glumice u Banjaluci. Zanimljivo mi je posebno što se ja za 30 godina karijere prvi put susrećem sa žanrom u kojem do sada nisam igrala. Znam da sam to dobro uradila, jer publika dobro reaguje - rekla je glumica Nataša Ivančević.

Objašnjava da ovaj komad zadire u problem tri žene bez ikakvih političkih i bilo kojih drugih primjesa.

- To je posebno zanimljivo jer smo svi preplavljeni političkim temama i jako se malo bavimo običnim malim čovjekom, a u ovom slučaju ženom i ovaj komad upravo govori o tome - kazala je ona.

Glumica Slađana Zrnić u predstavi igra ženu srednje generacije. Ona smatra da je danas mladima jako teško i da su uskraćeni za empatiju, dok se srednja generacija nosi sa problemima koliko umije i zna.

- Moja uloga je uloga te srednje žene koja se nalazi u klinču između majke i kćerke, smrti roditelja, posla, ljubavnika, ali to je u stvari sve komično na jedan način, jer je komad dobro napisan i stvari sagledava realno. Za ovu predstavu smo dobili super kompliment jednog muškarca koji nam je rekao da je ovo prva predstava i viđenje - njegovo shvatanje žene i da je poslije ove predstave apsolutno na ženskoj strani - rekla je Zrnićeva.

Da bi bilje shvatila probleme današnjice glumica Belinda Božičković ističe da je pažljivo posmatrala svoje okruženje.

-        Igram klinku od 18 godina, a imam 29. Bilo mi je malo teško da razumijem te probleme i dešavanja koja su napisana u komadu, ali sam prepoznala te situacije u svom okruženju i mislim da sam uspjela. Publika je sjajna, uživa i to je nama najveća potvrda da smo uradili dobar posao sa rediteljkom Slađanom Kilibardom - rekla je glumica.

Riječi rediteljke

- Kaja je Lanina mama, Lana je Biljanina mama, a Biljana je mama malog blaga! Tri generacije žena, gdje samo najstarija ima partnera kojeg zaslužuje, a ostale dvije suočene su sa borbom za normalno funkcionisanje porodice, ali bez "muške polovine". Priča doseže kulminaciju u trenutku kada njihov "najvažniji" muškarac odlazi iz njihovih života, a neki "drugi" muškarci uplovljavaju i pokušavaju nadomjestiti taj gubitak - kazala je Slađana Kilibarda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana