Представа Мало благо изведена у Бијељини: Раскошем талента дочарани проблеми жена данашњице

Наташа Лазукић
Представа Мало благо изведена у Бијељини: Раскошем талента дочарани проблеми жена данашњице

Бијељина - Глумице Слађана Зрнић, Наташа Иванчевић и Белинда Божичковић извеле су комад "Мало благо" у продукцији Градског позоришта "Јазавац", а реакције публике на "Данима комедије" у Бијељини, потврдиле су зашто је ова представа једна од омиљених бањалучкој публици.

Глумице су сагласне да овај позоришни комад третира проблеме три генерације жена. На врло истинит, духовит и потресан начин свака од њих уводи нас у мрежу испреплетених прича у којима се огледа тежак положај данашње запослене жене, која покушава да помири каријеру, породицу и своје женско биће.

- Овај комад третира три жене и веома ми је драго јер се наше представе углавном односе на проблем мушкараца. Због тога смо захвалне Љубиши Савановићу што нам је пружио ту могућност да покажемо да и жене имају проблема и да постоје три јако добре глумице у Бањалуци. Занимљиво ми је посебно што се ја за 30 година каријере први пут сусрећем са жанром у којем до сада нисам играла. Знам да сам то добро урадила, јер публика добро реагује - рекла је глумица Наташа Иванчевић.

Објашњава да овај комад задире у проблем три жене без икаквих политичких и било којих других примјеса.

- То је посебно занимљиво јер смо сви преплављени политичким темама и јако се мало бавимо обичним малим човјеком, а у овом случају женом и овај комад управо говори о томе - казала је она.

Глумица Слађана Зрнић у представи игра жену средње генерације. Она сматра да је данас младима јако тешко и да су ускраћени за емпатију, док се средња генерација носи са проблемима колико умије и зна.

- Моја улога је улога те средње жене која се налази у клинчу између мајке и кћерке, смрти родитеља, посла, љубавника, али то је у ствари све комично на један начин, јер је комад добро написан и ствари сагледава реално. За ову представу смо добили супер комплимент једног мушкарца који нам је рекао да је ово прва представа и виђење - његово схватање жене и да је послије ове представе апсолутно на женској страни - рекла је Зрнићева.

Да би биље схватила проблеме данашњице глумица Белинда Божичковић истиче да је пажљиво посматрала своје окружење.

-        Играм клинку од 18 година, а имам 29. Било ми је мало тешко да разумијем те проблеме и дешавања која су написана у комаду, али сам препознала те ситуације у свом окружењу и мислим да сам успјела. Публика је сјајна, ужива и то је нама највећа потврда да смо урадили добар посао са редитељком Слађаном Килибардом - рекла је глумица.

Ријечи редитељке

- Каја је Ланина мама, Лана је Биљанина мама, а Биљана је мама малог блага! Три генерације жена, гдје само најстарија има партнера којег заслужује, а остале двије суочене су са борбом за нормално функционисање породице, али без "мушке половине". Прича досеже кулминацију у тренутку када њихов "најважнији" мушкарац одлази из њихових живота, а неки "други" мушкарци упловљавају и покушавају надомјестити тај губитак - казала је Слађана Килибарда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана