Пет представа на Данима комедуије

Срна
Пет представа на Данима комедуије

Бијељина - Позоришни фестивал “Дани комедије” у Бијељини биће сутра отворен представом Звездара театра “Генерална проба самоубиства”, најављено је из Центра за културу “Семберија”.

У овој представи по тексту и режији Душана Ковачевића играју Бранислав Лечић, Бранимир Брстина, Игор Ђорђевић и Дубравка Ковјанић.

Од 25. до 30. марта бијељинска публика имаће прилику да види пет представа у извођењу позоришних трупа из Србије и Републике Српске.

Другог дана фестивала биће играна представа “Идеална половина” по тексту Милене Деполо у извођењу глумаца из београдске Агенције “Сцена”.

Представа “Брачни парастос” бањалучког Градског позоришта “Јазавац”, по тексту Мата Мориља и у режији Ђурђе Тешић, на репертоару је 27. марта, а у представи играју Сњежана Мишић и Александар Бланић.

Чувено дјело Петра Кочића “Јазавац пред судом” пред гледаоцима ће се наћи 28. фебруара у извођењу Београдског драмског позоришта, у режији Жанка Томића, а у представи играју Даниел Сич, Иван Томић, Ервин Хаџимуртезић и Стеван Мрђеновић.

Пета представа Дана комедије је “Шећер је ситан, осим кад је коцка” београдског “Театра на брду” у којој, по тексту и у режији Николе Пејаковића играју Андрија Милошевић, Слобода Мићаловић, Виктор Савић и Александра Томић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана