Нови Град: Одиграна представа “Палата смијеха”

Срна
Нови Град: Одиграна представа “Палата смијеха”

Нови Град - Драмски студио “Маске” из Костајнице одиграо је вечерас у Новом Граду представу “Палата смијеха”, која је дио програма Фестивала позоришног стваралаштва.

Глумица Маја Николић рекла је да је ова представа, која је рађена по тексту и у режији Огњена Богдановић, извођена пет пута.

“Главни мотив је побједа добра над злом, а неке од особина које промовише представа су да дјеца буду добра, ведра и да помажу једни другима”, рекла је Николићева.

У представи, која је је пројекат подржан од Министарства просвјете и културе Републике Српске, глуми девет глумаца Драмског студија “Маске”.

“Палата смијеха” је комедија са елементима мађионичарских вјештина у којој играју Инес Кахвић, Маја Николић, Милена Милашин, Ана Ђенадија, Радислав Косијер, Предраг Лукић, Вера Николић и Сара Вукојевић.

У такмичарском дијелу шестог Фестивала позоришног стваралаштва је и представа “Како насмијати принцезу” Драмске сцена Српског просвјетног културног друштва “Просвјета” из Прњавора, која је на програму у петак, 31. августа.

Фестивал позоришног стваралаштва, који организује театар “Сцена”, уз подршку Културно-образовног центра и општине Нови Град, завршава се у суботу, 1. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана