На Варош фесту одиграна представа Пресуда

Срна
На Варош фесту одиграна представа Пресуда

Котор Варош - У оквиру четвртог Фестивала омладинских позоришта "Варош фест" у Котор Вароши је одиграна представа "Пресуда: Тиха ликвидација" аутора Сеада Ђулића.

Доајен мостарског театра Сеад Ђулић у овом ауторском пројекту сам на сцени са својих 50 кутија од ципела, уредно сложених и означених бројевима, говори публици како се никада не треба предати.


"Након мајчине смрти поспремао сам ствари и у кутијама за ципеле пронашао сам важне документе и неке фотографије које нису биле спремљене у албум. У тим кутијама крију се емотивни тренуци, од прве љубави и крађе једне руже 1965. до данас, односно 50 мојих година које нудим публици", рекао је синоћ Ђулић.

Он каже да је његово приповиједање попут исповијести живота, али и времена које је требало достојно преживјети, не губећи, упркос свим невољама, моралну вертикалу и људскост.

Четврти "Варош фест" затвориће вечерас Мјешовити ансамбл БиХ представом "Мит о црној краљици", која је припремана током радионица које су се одвијале паралелно са фестивалом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана