Љубиша Савановић глумац у Народном позоришту Републике Српске:Сви ће се препознати у представи Наши дани

Александра Глишић
Љубиша Савановић глумац у Народном позоришту Републике Српске:Сви ће се препознати у представи Наши дани

Бањалука - Публика ће сјајно реаговати на представу "Наши дани", јер ће се препознати у овом комаду, који је веома актуелан. Све који дођу да је погледају очекује оштра сатира из пера глумца Народног позоришта РС, нашег првака Жељка Стјепановића.

Ријечи су ово глумца Љубише Савановића, који у својој матичној кући, Народном позоришту Републике Српске, тумачи главну улогу у новој представи.

Стјепановићев комад режира београдски редитељ Југ Радивојевић, а премијера је најављена за 3. март на великој сцени.

- Мени је повјерена улога управника позоришта, који је слика и прилика данашњих "успјешних менаџера", који се страначком директивом постављају у јавна предузећа и установе који се дијеле као плијен након избора. Какав управник, такво и позориште - каже Савановић, који је публици познат по бројним улогама на сцени Народног позоришта РС, али и Градског позоришта "Јазавац".

До сада је имао прилику да игра различите ликове у разним жанровима, а текст представе "Наши дани" оцјењује као врло квалитетан.

- Жељко Стјепановић написао је један врло духовит, али истовремено и опор текст, који се бави нашим друштвом. У тексту сјајно сецира све проблеме који нас окружују и бави се суштинским проблемима: негативном селекцијом, одласком младих људи, јавашлуком и нерадом, на који смо већ навикли и узимамо га као нормалан, раслојавањем друштва на пребогате и оне који немају шта да једу - истиче Савановић.

Праизведба

Ријеч о праизведби текста Жељка Стјепановића. Текст "Наши дани" био је другопласиран на конкурсу у Народном позоришту РС, са препоруком да буде постављен на сцену.

Редитељ Југ Радивојевић окупио је бројну глумачку екипу, коју осим Љубише Савановића чине и Миљка Брђанин, Жељко Еркић, Раденка Шева, Данило Керкез, Огњен Копуз, Наташа Перић...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана