Љубавне интриге оживјеле на сцени Народног позоришта Републике Српске

Александра Глишић
Љубавне интриге оживјеле на сцени Народног позоришта Републике Српске

Бањалука - „Љубавни живот Марка молера“ назив је представе која је премијерно изведена на великој сцени Народног позоришта Републике Српске, а публика је одлично прихватила ову причу.

  Комад „Собосликар“ Доналда Черчила био је изазов за Жељка Стјепановића који је режирао „Љубавни живот Марка молера“, а прво извођење у недјељу увече протекло је уз смијех и аплаузе.

Глумачку екипу чине Миљка Брђанин, Сњежана Мишић и Жељко Еркић, а представа је рађена у продукцији Удружења за развој драмске умјетности Цврчак. У средишту приче су вјечита питања мушко-женских односа и љубавне интриге.

- За ову представу сам дописао неке сегменте у смислу ликова и другачијег распореда и чини ми се да смо добили једну хит комедију. Играју глумци Народног позоришта Републике Српске и направили су одличне улоге - каже Жељко Стјепановић.

Глумица Миљка Брђанин задовољна је првим реакцијама публике.

- Забавили су се и уживали у првом извођењу представе „Љубавни живот Марка молера“ које је испраћено са много смијеха. Ово је прича о превареној жени и њеној борби да задржи свог човјека... То је прича мог лика, Јованке Трубић - рекла је Брђанин додајући да јој је драго што сарађује са Удружењем „Цврчак“, али и колегама Жељком Стјепановићем, Сњежаном Мишић и Жељком Еркићем.

Прва реприза представе најављен је за 13. децембар.

„Љубавни живот Марка молера“ је други пројекат Удружења за развој драмске умјетности „Цврчак“, које је почело да ради прошле године. При пројекат овог удружења је била награђивана монодрама „Молитва, о животу Петра Кочића“, а почетком сљедеће године требало би изаћи и са својим трећим пројектом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана