Колаж најљепших прича на сцени Градског позоришта Јазавац

Александра Глишић
Колаж најљепших прича на сцени Градског позоришта Јазавац

Бањалука - Градско позориште "Јазавац" организује ревију представа од 22. до 29. јануара, улазнице коштају три марке, а све представе почињу у 20 часова.

Прва на програму ревије је представа "Мало благо". Комад Елен Марфи режирала је Слађана Килибарда, а у глумачку екипу чине Белинда Божичковић, Слађана Зрнић и Наташа Иванчевић.

- Три генерације жена, гдје само најстарија има партнера којег заслужује, а остале двије суочене су са борбом за нормално функционисање породице, али без "мушке половине". На врло истинит, духовит и потресан начин, свака од њих уводи нас у мрежу испреплетених прича у којима се огледа тежак положај данашње запослене жене која покушава помирити каријеру, породицу и своје женско биће - најављена је из "Јазавца" представа "Мало благо".

Представа "Шећер је ситан, осим кад је коцка" на програму ревије је 24. јануара, а текст и режију потписује Никола Пејаковић.

- Комад "Шећер је ситан, осим кад је коцка", бави се питањима брачних односа и проблемима које брак носи. Улазећи у брак, наши јунаци, Зоран и Невенка, немају јасну представу ни шта је брак нити ко су они. Тако улазимо у низ проблема који кулминирају сталним и константним неразумијевањем и борбом ега - записао је Пејаковић.

У представи играју Александра Спасојевић, Љубиша Савановић, Миљка Брђанин и Жељко Митровић.

Публика ће имати прилику да 27. јануара погледа и представу "ПМС - Пост Мушки Стрес" у извођењу глумица Драгане Марић и Сандре Љубојевић.

- "Пост Мушки Стрес" се на духовит начин бави проблемом мушко - женских односа. Мушкарац – вјечита тема женских разговора. Како жене сазријевају, тако се мијења и њихов однос према мушкарцима. Користећи текстове Душка Радовића, двије глумице причају приче десетака жена кроз ситуације блиске нашој свакодневици - саопштено је из "Јазавца".

На програму ревије 28. јануара је представа "Пиџама за шесторо", а завршне вечери, 29. јануара је "Брачни пар(астос)".

"Пита ли ико како је мени?"

Представа "Пита ли ико како је мени?" на програму ревије је 23. јануара. Ауторски пројекат Стојана Матавуља настао је током вишемјесечног рада групе глумаца. Тема представе је положај позоришних стваралаца у нашем друштву и однос друштва према позоришту. Глумачку екипу представе чине Љубиша Савановић, Сњежана Мишић, Велимир Бланић и Владимир Ђорђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана