“Knjiga o džungli” i “Karlson s krova” pred banjalučkim mališanima

D. K.
“Knjiga o džungli” i “Karlson s krova” pred banjalučkim mališanima

Banjaluka - Uspješna saradnja i razmjena pozorišnih ostvarenja dva teatra za djecu - malog pozorišta “Duško Radović” iz Beograda i Dječijeg pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke nastavlja se i ove sezone.

Najmlađa banjalučka publika imaće priliku da u ponedjeljak, 12. novembra, u 11 i 13 časova pogleda predstavu “Knjiga o džungli” u režiji Marije Krstić, a u utorak, 13. novembra, sa početkom u 10 i u 12 časova mališani će moći da uživaju u predstavi “Karlson sa krova” u režiji Emilije Mrdaković. Obje predstave preporučuju se djeci uzrasta od četiri i više godina.

Predstava “Knjiga o džungli” je komičan lutkarsko-dramski mjuzikl sa elementima savremenog cirkusa. Ova predstava, kroz poznatu priču o dječaku Mogliju, koga u džungli odgaja čopor vukova, preispituje mnoge probleme savremenog društva, kao što su rasizam, prihvatanje različitosti i uključivanje djece različitog porijekla u širu zajednicu.

“Karlson s krova” je predstava nastala po knjizi Astrid Lindgren, književnice koja je najpoznatija po svojoj junakinji Pipi Dugoj Čarapi.

U Malom pozorištu “Duško Radović” 14. i 15. maja ove godine održani su drugi po redu Dani Dječijeg pozorišta Republike Srpske u Beogradu. Tom prilikom pred punim salama oduševljene publike izvedene su u dva termina predstave Dječijeg pozorišta RS “Pinokio” u režiji Slavča Malenova i “Orlovi rano lete” u režiji Juga Radivojevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana