Испитивање граница између позоришта и филма

Танјуг
Испитивање граница између позоришта и филма

Мокра Гора - Трећи Јесењи позоришни фестивал у Дрвенграду, који се одржава под слоганом “Позоришни Кустендорф”, почео је у Дрвенграду. Овај дводневни фестивал преиспитаће границе између позоришта и филма, а уједно ће први пут бити међународног карактера. У такмичарском програму биће изведене четири представе.

- Моја жеља је да се Мећавник све више претвара у културну институцију, па та идеја да свако годишње доба има један свој фестивал је испуњење сна о сврси тог простора. Намјера ове куће или овај ентузијазам упућен је на стварање, ојачавање крвне слике свијета колико је то могуће, без огромних амбиција, јер свијет се мијења великим ударима и великим промјенама - рекао је оснивач фестивала Емир Кустурица.

За награду “Златни лист” надметаће се три академије из Србије и једна из Русије, а одлуку ће донијети жири у саставу: глумица Аница Добра, редитељ Никита Миливојевић и писац Маја Тодоровић.

Државна позоришна академија из Јарослава (Русија) такмичиће се са представом “Слон” Александра Копкова, Академија уметности Београд са представом “Маму му, ко је први почео?” Дејана Дуковског, ансамбл Факултета драмских уметности Београд одиграће “Пошто гвожђе” Бертолда Брехта, док ће се Академија уметности у Новом Саду представити комадом “Док чекамо Годоа” по култној драми Семјуела Бекета.

Селектор фестивала је Милан Нешковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана