Gradsko pozorište Jazavac: Predstava za mlade prvi novi projekat u 2018.

Aleksandra Glišić
Gradsko pozorište Jazavac: Predstava za mlade prvi novi projekat u 2018.

Banjaluka - Gradsko pozorište "Jazavac" je u 2017. imalo nekoliko značajnih projekata, a u nastavku sezone publiku očekuju nove predstave.

- U narednoj godini očekujemo još više posla. Prvi novi projekat u 2018. je predstava za mlade na dječijoj Juhu sceni u režiji Slobodana Perišića - najavio je umjetnički direktor Gradskog pozorišta "Jazavac" Ljubiša Savanović.

Podsjetio je da su imali brojna izvođenja predstava na na sve tri scene - večernjoj, dječijoj Juhu sceni i sceni Studija "Jazavac".

- Kao i prethodnih godina organizovali smo Međunarodni festival mladog glumca "Zaplet" i rad Studija "Jazavac" - škole glume i govora. Osim toga osnovali smo i Gradski hor "Jazavac" - kaže Savanović i napominje da su uz pomoć donatora klimatizovali i salu u kojoj izvode predstave i dobili i renovirali nove prostore za boravak glumaca.

Takođe, uz pomoć donatora promijenili su gotovo sav svjetlosni park ove godine.

Naš najveći uspjeh je što smo ovu godinu uspjeli završiti bez dugova, a da smo pri tome uspjeli realizovati sve što smo planirali na najvišem umjetničkom nivou - kazao je Savanović i istakao da imaju odličnu saradnju sa gradom Banjaluka, koji im pruža veliku podršku, a pomoć nije izostala ni od Ministarstva porodice, omladine i sporta RS i Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Predstavom "Pita li iko kako je meni", koja je autorski projekat Stojana Matavulja, "Jazavac" je napravio iskorak u formu koju ranije nisu radili - stendap komediju. Glumačka ekipa ove predstave Ljubiša Savanović, Velimir Blanić, Snježana Mišić i Vladimir Blanić privukla je brojnu publiku u ovo pozorište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana