Градско позориште Јазавац: Представа за младе први нови пројекат у 2018.

Александра Глишић
Градско позориште Јазавац: Представа за младе први нови пројекат у 2018.

Бањалука - Градско позориште "Јазавац" је у 2017. имало неколико значајних пројеката, а у наставку сезоне публику очекују нове представе.

- У наредној години очекујемо још више посла. Први нови пројекат у 2018. је представа за младе на дјечијој Јуху сцени у режији Слободана Перишића - најавио је умјетнички директор Градског позоришта "Јазавац" Љубиша Савановић.

Подсјетио је да су имали бројна извођења представа на на све три сцене - вечерњој, дјечијој Јуху сцени и сцени Студија "Јазавац".

- Као и претходних година организовали смо Међународни фестивал младог глумца "Заплет" и рад Студија "Јазавац" - школе глуме и говора. Осим тога основали смо и Градски хор "Јазавац" - каже Савановић и напомиње да су уз помоћ донатора климатизовали и салу у којој изводе представе и добили и реновирали нове просторе за боравак глумаца.

Такође, уз помоћ донатора промијенили су готово сав свјетлосни парк ове године.

Наш највећи успјех је што смо ову годину успјели завршити без дугова, а да смо при томе успјели реализовати све што смо планирали на највишем умјетничком нивоу - казао је Савановић и истакао да имају одличну сарадњу са градом Бањалука, који им пружа велику подршку, а помоћ није изостала ни од Министарства породице, омладине и спорта РС и Министарства просвјете и културе РС.

Представом "Пита ли ико како је мени", која је ауторски пројекат Стојана Матавуља, "Јазавац" је направио искорак у форму коју раније нису радили - стендап комедију. Глумачка екипа ове представе Љубиша Савановић, Велимир Бланић, Сњежана Мишић и Владимир Бланић привукла је бројну публику у ово позориште.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана