Dani malih stvari u Trebinju: Ponosni na odabrane predstave

R. Mi.
Dani malih stvari u Trebinju: Ponosni na odabrane predstave

Trebinje - Skromnije nego ikada prije, ali ne na uštrb kvaliteta, u Trebinju je završen 13. pozorišni INTERDI festival "Dani malih stvari". Publika je na zatvaranju gledala monodramu "Autobiografija" Branislava Nušića, u izvođenju Ivana Tomaševića iz šabačke Scene "Maska".

U dvije festivalske večeri pozorišna publika imala je priliku da vidi i ostvarenje "Dva mirisa ruže" studentskog pozorišta "Portal" pri Fakultetu savremenih umetnosti Beograda, kamernu postavku meksičke duodrame Emilija Karbaljida, u režiji Vide Ognjenović, koja je na stalnom repertoaru Narodnog pozorišta Beograd. Ovo je diplomska predstava mladih glumica Emilije Nestorović i Olivere Guconić, sa trećim "dopisanim" likom koji tumači Dušan Simić.

Na programu su bile i monodrame Senada Milanovića "Iz tri ugla" u produkciji Teatra "Fedra" iz Bugojna, kao i monodrama Dušana Simića "Srpski Hamlet" u produkciji Scene "Maska" iz Šapca.

Direktor Željko Milošević je rekao da je zbog nedostatka finansijske podrške ovogodišnji festival najskromniji, ali da su ponosni na odabrane predstave.

- Do narednih susreta probaćemo da riješimo osnovno finansiranje, od čega će zavisiti i budućnost festivala. Ponosni smo na selekciju predstava i glumačka imena koja smo gledali sve ove godine na festivalu i želim da vjerujem da ćemo uspjeti da mu vratimo nekadašnji format. Ovaj festival zaslužuje podršku šire zajednice, kao što i trebinjska publika zaslužuje da ima festival profesionalnog pozorišta - istakao je Milošević.

Festival je organizovala Kulturna scena "Male stvari" iz Trebinja.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana