Дани малих ствари у Требињу: Поносни на одабране представе

Р. Ми.
Дани малих ствари у Требињу: Поносни на одабране представе

Требиње - Скромније него икада прије, али не на уштрб квалитета, у Требињу је завршен 13. позоришни ИНТЕРДИ фестивал "Дани малих ствари". Публика је на затварању гледала монодраму "Аутобиографија" Бранислава Нушића, у извођењу Ивана Томашевића из шабачке Сцене "Маска".

У двије фестивалске вечери позоришна публика имала је прилику да види и остварење "Два мириса руже" студентског позоришта "Портал" при Факултету савремених уметности Београда, камерну поставку мексичке дуодраме Емилија Карбаљида, у режији Виде Огњеновић, која је на сталном репертоару Народног позоришта Београд. Ово је дипломска представа младих глумица Емилије Несторовић и Оливере Гуцонић, са трећим "дописаним" ликом који тумачи Душан Симић.

На програму су биле и монодраме Сенада Милановића "Из три угла" у продукцији Театра "Федра" из Бугојна, као и монодрама Душана Симића "Српски Хамлет" у продукцији Сцене "Маска" из Шапца.

Директор Жељко Милошевић је рекао да је због недостатка финансијске подршке овогодишњи фестивал најскромнији, али да су поносни на одабране представе.

- До наредних сусрета пробаћемо да ријешимо основно финансирање, од чега ће зависити и будућност фестивала. Поносни смо на селекцију представа и глумачка имена која смо гледали све ове године на фестивалу и желим да вјерујем да ћемо успјети да му вратимо некадашњи формат. Овај фестивал заслужује подршку шире заједнице, као што и требињска публика заслужује да има фестивал професионалног позоришта - истакао је Милошевић.

Фестивал је организовала Културна сцена "Мале ствари" из Требиња.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана