Bijeljinski glumci uveselili najmlađe Bratunčane

Srna
Bijeljinski glumci uveselili najmlađe Bratunčane

Bratunac - U Bratuncu su večeras, u okviru druge večeri "Dana pozorišta", članovi bijeljinskog Amaterskog pozorišta "Maslačak" izveli predstavu "Pepa Prase", koja je od bratunačkih mališana izmamila osmijehe i burne aplauze.

U Bratuncu su juče počeli treći tradiconalni "Dani pozorišta" u organizaciji Doma kulture u čijoj sali se program i realizuje.

"Dani pozorišta" traju sedam dana - do nedjelje, 31. marta, a publika će svake večeri moći da pogleda po jednu predstavu.

Cilj organizovanja ove kulturne manifestacije je promocija kulture i pozorišta, te afirmacija lokalnog Pozorišta mladih "Milica Topalović" koje će u okviru "Dana pozorišta" izvesti dvije predstave.

Sutra, treće večeri programa, biće odigrana predstava "Hasanaginica" u izvođenju učenika Srednjoškolskog centra iz Ljubovije.

U četvrtak, 28. marta, četvrte večeri "Dana pozorišta", biće odigrana još jedna dječija predstava - "Zbunjena bajka", u izvođenju glumaca bratunačkog Pozorišta mladih "Milica Topalović".

Tokom manifestacije nastupiće još i amaterska pozorišta iz Boljevaca i Bratunca, a u subotu, 30. marta, glumci Maja Kolundžija, Nebojša Kundačina i Milan Zorić izvešće predstavu "Poslednja pesma", koja govori o posljednjim godinama života književnika Jovana Dučića.

Manifestacija će biti zatvorena u nedjelju, 31. marta, predstavom "Siroti mali hrčki", u izvođenju bratunačkog Pozorišta mladih "Milica Topalović".

Sve predstave počinju u 19.00 časova, a cijena ulaznica je simbolična i košta dvije KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana