“Zelenkovac džez festival” od 26. do 29. jula

M. M.
“Zelenkovac džez festival” od 26. do 29. jula

Mrkonjić Grad - “Zelenkovac džez festival” biće održan od 26. do 29. jula na Zelenkovcu kod Mrkonjić Grada. Festival se ove godine održava po 18. put. Ovogodišnji program, napravljen za ljubitelje prirode i dobre muzike, biće ispunjen zaista zanimljivim sadržajima.

Tokom nekoliko festivalskih dana nastupaće mnogobrojni muzički sastavi iz Srbije, Slovenije, Holandije, Hrvatske i Francuske. Prvog dana festivala to su: “Jadžus Jazz” iz Srbije, “Kuhn fu” iz Holandije i “Divje jezero” iz Slovenije. Bend “Jaxus Jazz” je trio sastav koji čine: Zlatko Ilić (bubnjevi), Lazar Petrović (gitara) i Čedomir Ilić (bas gitara). Bend iz Holandije “Kuhn fu” je multikulturalni kvartet koji svira džez muziku na granici sa elementima bluza, psihodelije i fri džeza.

Muzika “Divjeg jezera” je instrumentalna sa uticajem džeza progresiv roka iz sedamdesetih, fuzije i bluza. Drugi dan je rezervisan za “Ivan Kapec trio” iz Hrvatske, za poznatog džez pijanistu Sedrika Hanrija iz Francuske i “Džez apstrakciju” iz Banjaluke. Trećeg festivalskog dana nastupiće “Nesesari Kakalulu” iz Slovenije, “Popečitelji” i “The Cyclist Conspiracy” iz Srbije. “Nesesari Kakalulu” je devetočlana grupa koja dolazi iz okoline Nove Gorice. “Popečitelji” su bend koji svira fjužn fank, a “ The Cyclist Conspiracy ” je grupa sastavljena od deset muških i ženskih članova. Posljednjeg dana festivala gostuju “Babilonci” iz Zagreba, projekat Zdenka Franića, te “Vibra” i “Kajtez and the gang” iz Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana