Svečano otvoren internacionalni muzički festival “Jesenja sonata”

D. K.
Svečano otvoren internacionalni muzički festival “Jesenja sonata”

Banjaluka - Koncertom pijanistkinje Rite Kinke iz Novog Sada na veličanstven način otvoren je Internacionalni muzički festival “Jesenja sonata”, koji se u organizaciji Banskog dvora Kulturnog centra održava u Banjaluci od 11. do 15. oktobra.

Nadahnutim i strastvenim izvođenjem, te samosvojnim stilom sviranja, Rita Kinka je izvela odabrana i veoma zahtjevna djela Baha, Debisija i Bramsa. 

Predstavljajući festival kao elitni višednevni muzički događaj i susret sa  vrhunskim muzičkim umjetnicima iz zemlje i inostranstva, direktor Banskog dvora Kulturnog centra Mladen Matović istakao je da je želja organizatora da “Jesenja sonata” u budućnosti postane tradicionalna i prepoznatljiva kulturna manifestacija koja će stimulisati muzički i kulturni razvoj grada Banjaluke i Republike Srpske.

- Ponosni smo na činjenicu da je već prvo festivalsko izdanje “Jesenje sonate” okupilo veliki broj istaknutih muzičkih umjetnika i ansambala, čime je manifestacija dobila poseban dignitet i kredibilitet, uz veliku obavezu  da kao organizatori i u narednim godinama istrajemo na visokim umjetničkim kriterijumima i da budemo još bolji i uspješniji. Najvažnije je publici ponuditi kvalitet, te na adekvatan način medijski i marketinški promovisati svaki  konkretan događaj - kazao je Matović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana