Свечано отворен интернационални музички фестивал “Јесења соната”

Д. К.
Свечано отворен интернационални музички фестивал “Јесења соната”

Бањалука - Концертом пијанисткиње Рите Кинке из Новог Сада на величанствен начин отворен је Интернационални музички фестивал “Јесења соната”, који се у организацији Банског двора Културног центра одржава у Бањалуци од 11. до 15. октобра.

Надахнутим и страственим извођењем, те самосвојним стилом свирања, Рита Кинка је извела одабрана и веома захтјевна дјела Баха, Дебисија и Брамса. 

Представљајући фестивал као елитни вишедневни музички догађај и сусрет са  врхунским музичким умјетницима из земље и иностранства, директор Банског двора Културног центра Младен Матовић истакао је да је жеља организатора да “Јесења соната” у будућности постане традиционална и препознатљива културна манифестација која ће стимулисати музички и културни развој града Бањалуке и Републике Српске.

- Поносни смо на чињеницу да је већ прво фестивалско издање “Јесење сонате” окупило велики број истакнутих музичких умјетника и ансамбала, чиме је манифестација добила посебан дигнитет и кредибилитет, уз велику обавезу  да као организатори и у наредним годинама истрајемо на високим умјетничким критеријумима и да будемо још бољи и успјешнији. Најважније је публици понудити квалитет, те на адекватан начин медијски и маркетиншки промовисати сваки  конкретан догађај - казао је Матовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана