Сусрет америчког џеза и српске традиционалне музике у Банском двору

Д. К.
Сусрет америчког џеза и српске традиционалне музике у Банском двору

Бањалука – Концерт џез пијанисте Димитрија Васиљевића биће одржан у концертној дворани Банског двора Културног центра у понедјељак (24. децембар). Гост на овом концерту, који почиње у 20 часова биће бањалучки џез гитариста Владимир Тубић.

Након 11 година Димитрије Васиљевић, српски џез пијаниста и композитор, који живи и ради у САД, одржаће солистички концерт на домаћој сцени. На програму су Васиљевићеве ауторске композиције, као и џез стандарди.

Димитрије Васиљевић је српски џез композитор и пијаниста из Београда који живи и ради у Њу Орлеансу. Описан је као “сјајан џез свирач импресивног музичког вокабулара и моћан модеран импровизатор који има потенцијал да постане нови глас модерног џеза”. Васиљевић је стваралац чија музика представља софистицирану комбинацију америчког џеза, европског класичног насљеђа и традиционалне српске музике.

Дипломирао на Факултету музичке уметности у Београду (2006) и на Berklee College of Music у Бостону (2010), завршио је мастер студије из џез клавира на New York University Streinhardt у Њујорку (2013) и докторирао џез клавир на Univesity of Illionis at Urbana-Champaign (2017). Прије него што је постао доцент на Xavier Univesity of Lousiana у Њу Орлеансу, гдје тренутно ради као професор џез клавира, био је придружени професор у Њујорку, као и асистент на Универзитету у Илиноису.

Бесплатне позивнице за концерт сви заинтересовани могу преузети на билетарници Банског двора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана