Reakcije povodom Šabanove smrti: “Jedva je čekao da se vrati kući”

Agencije
Reakcije povodom Šabanove smrti: “Jedva je čekao da se vrati kući”

Legenda narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je danas u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Njemačkoj. Vest o Šabanovoj smrti potresla je region, a tokom cijelog dana pristižu reakcije njegovih kolega.

Među prvima se na “Instagramu” oproštajnom porukom oglasio pjevač Nikola Rokvić: “Neizmerno sam tužan....Zašto tako? Bio si jedan od mojih pevačkih uzora...Uz tvoje oesme sam učio ovaj zanat, rastao, veselio se iplakao...Sada plačem...Nije trebalo da bude ovako....Bog neka ti dušu prosti a tvoj anđeoski glas će ostati za večnost, da novim generacijama pokazuje toplinu i moć, snagu i blagost....Večna ti slava!!!”

I pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović dala je izjavu povodom smrti svog prijatelja i kolege. “U šoku sam, pretužna sam, i ja i moja porodica. Pevač kao što je on trebalo bi da počiva u Aleji velikana,” rekla je Svetlana Ražnatović Ceca za “Kurir”.

Pjevačica Lepa Brena, njen suprug Slobodan Živojinović i sinovi oprostili su se od Šabana Šaulića.

“Odlaze oni najbolji. Među njima i Šaban. Od njega smo učili, s njim smo se družili, s njim sarađivali, pevali i tugovali, njega smo voleli i poštovali, od njega smo učili život. Večna ti slava, dragi prijatelju”, poručila je porodica Živojinović.

Pjevačica Hanka Paldum duboko je ožalošćena poslije vijesti o smrti kolege.

“Strašno. Bože, vidiš šta je život... Nikad se ne zna do kada je kome zapisano i kada mu je posljednji korak. Tako mi je žao. Taman sam klanjala kad je moja sestra Raza vrisnula. Neko joj javio da je Šaban poginuo. Odmah sam selam predala. Zaista mi ga je žao”, rekla je Hanka Paldum za “Avaz”.

Pjevačica Indira Radić rekla je za “Novosti online” da je ovo tužan dan za našu državu ali i region.

“Otišao je najbolji među nama, tuga je prevelika za celu našu zemlju a i ceo region! Ovaj tragičan kraj najveće legende narodne muzike uz koga su generacije odrastale, zaslužuje sve pocasti. Dan žalosti u Srbiji treba da se proglasi. Nek' počiva u miru. Porodici Šaulić iskreno saučešće”, kazala je Radić.

Na Instagramu se oglasila i pjevačica Dragana Mirković.

“Teško mi je da poverujem, jer legende ne umiru!!! Koristila sam svaku priliku da ti kažem koliko te poštujem i volim, ali nisam imala divoljno prilika. Beskrajno mi je žao i nema reči kojima bih opisala koliko sam tužna. Jako sam se radovala zajedničkom koncertu u Ljubljani”, napisala je na Instagramu Dragana Mirković.

I pjevačica Jelena Karleuša uputila je posljednji pozdrav svom kolegi. “Teško mi je da prihvatim da se ovo desilo. Ne verujem da ovo pišem. Veliki, najveći. Ponosna sam na svaki sekund koji smo zajedno proveli na snimanjima... Velika tragedija i tuga. Počivaj u miru... Ne znam sad šta više da napišem”, objavila je ona.

Šaulićev kolega Željko Samardžić izjavio je za “Novosti online” da mu je vijest o pogibiji slavnog kolege teško pala.

“Beskrajno sam tužan. Poslije ove teške tragedije koja se dogodila u Makedoniji evo još jedna i baš mi je teško pala ta veijst u ovom trenutku. Šabana pamtim kao jednog divnog i smirenog čovjeka koji je uživao dok pjeva i to njegovo uživanje prenosio je na one koji su ga slušali. Bio je i ostao jedan jedini neponovljiv! Zbogom legendo, počivaj u miru. Iskreno saučešće njegovoj familiji”, kazao je Samardžić.

Pjevač Halid Bešlić bio je takođe u šoku zbog smrti kolege.

“Upravo su mi javili da je moj Šaban poginuo. Ne mogu da vjerujem. Suvišno je bilo šta reći. Šaban Šaulić je bio dobar čovjek i pjevač”, rekao je on za Avaz.ba.

Maestro na fruli Bora Dugić kaže da je Šaulić spadao među najtalentovanije ljude koje je u svom životu upoznao.

“Bio je jako društven čovek, svestan svog talenta. Voleo je da razgali ljude u svom okruženju, ne samo u profesionalnim angažmanima, već i ovako u prijateljskom druženju. Njegov odlazak je veliki gubitak za našu muzičkiu scenu. Njega je narod izabrao za najboljeg pevača i to vreme ne može da izbriše”, rekao je Dugić.

Pjevačica i muzička urednica na Radio Beogradu Bilja Krstić kaže da je teško opisati takav gubitak za našu muzičku scenu.

“U šoku sam. Pa on je pesmom grejao duše ljudima... Nenadoknadiv gubitak za sve nas. Njegov glas je neponovljiv i ostaće deo naše muzičke kulturne baštine. Napustio nas je velikan narodne muzike”, rekla je Krstić.

Seka Aleksić bila sa Šabanom u avionu dan prije njegove pogibije

Pjevačica Seka Aleksić bila je u avionu sa Šabanom Šaulićem dan prije njegove stravične pogibije koja ju je izuzetno potresla.

“Juče smo putovali zajedno. U avionu je bio nasmejan i pošto smo presedali rekao je “Jedva čekam sutra, imam direktan let za Beograd, da se konačno malo odmorim”. I dalje mi te njegove reči odzvanjaju u glavi”, rekla je Seka.

Ona kaže da je od pjevača Kebe saznala da je Šaban Šaulić poginuo.

“Nisam znala da je poginuo sve dok nisam saznala od Kebe, koji mi je u suzama to saopštio na aerodromu. Noge su mi se odsekle kada sam čula. Duša me boli, on je bio divan čovek, srce mi se slama. U šoku sam, jako mi je žao i teško mi je”, zaključila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana