Ноте Бетовена и Шопена за добродошлицу фестивал музике Примавера у Бијељини

Љиљана Алексић
Ноте Бетовена и Шопена за добродошлицу фестивал музике Примавера у Бијељини

Бијељина - Концертом чувеног пијанисте Александра Сердара из Београда у етно-селу Станишићи код Бијељине отворен је Трећи интернационални фестивал музике "Примавера" који је окупио више од 320 младих умјетника из региона.

Представница организатора - Удружења грађана "Музички умјетници Семберије" Тијана Драгојловић рекла је на отварању у четвртак увече да се на фестивалу представљају млади из 61 основне и средње музичке школе из земаља региона.

- Прво вече резервисали смо за прослављеног пијанисту Александра Сердара који се представио дјелима Бетовена и Шопена - казала је Драгојловићева.

Предсједник Удружења грађана "Музички умјетници Семберије" Синиша Пајић каже да су и ове године учесници млади умјетници из Републике Српске, ФБиХ, Србије, Македоније, Словеније, Хрватске.

Такмичење се током три фестивалска дана одржава у дисциплинама клавир, клавирски дуо, виолина, хармоника, флаута, гитара, те соло пјевање и вокални ансамбли.

Пајић је најавио да љубитеље класичне музике, осим такмичарског дијела, у сва три фестивалска дана очекују и концерти побједника фестивала који ће се одржавати у вечерњим часовима. Улаз за сва такмичења и концерте је слободан.

- Велика је част нама у удружењу да својим радом обогатимо културни живот у граду, понудимо атрактивне садржаје и тако ставимо Бијељину на културну мапу региона - истакао је Пајић.

Он је поручио да фестивал, као и све што раде у овом удружењу, није само промоција класичне музике него и његовање правих вриједности.

- Иако смо веома младо удружење, за двије године постојања организовали смо бројне догађаје. Највећа је сатисфакција након концерата видјети задовољну публику. То нам даје снагу да наставимо са радом, те да будемо још бољи, квалитетнији и активнији - наглашава Пајић.

Фестивал "Примавера" биће завршен у недјељу, а "Музичке умјетнике Семберије" чине професори који су се окупили око исте идеје, а то је да се подигне свијест о музици и умјетности на виши ниво. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана