„Матерњи језик“ кроз звуке гитаре Влатк Стефановског

Александра Глишић
„Матерњи језик“ кроз звуке гитаре Влатк Стефановског

Бањалука - Концерт славног гитаристе Влатка Стефановског у Банском двору Културном центру у Бањалуци никога није оставио равнодушним, а публика је истински уживала и два пута музичара вратила на бис.

Стефановски, који је наступио у уторак увече, промовисао је свој нови студијски материјал под називом „Матерњи језик“.

Први пут сам након толико албума снимио солистички албум.

- Дуго сам мислио о том албуму, али никада то нисам убацио у неки оквир и тај оквир је коначно направљен. На том албуму су и неке старије нумере које сам адаптирао у аранжманском смислу - рекао је Стефановски.

„Матерњи језик“ је већ у продаји, промоција по свим земљама региона планирана за прољеће сљедеће године.

Такође, осим нових пјесама, одсвирао је и неке од највећих хитова његове групе „Леб и сол“.

Тако су се на велико задовољство публике на концертном репертоару нашле пјесме „Абер дојде донке“, „Чувам ноћ од будних“, „Калаџијско оро“, „Бистра вода“, „Скопље“...

- Одавно сам желео да свирам у овој сали у Банском двору, јер сам једанпут имао веома кратак наступ и веома ми се допала сала, звук и акустика. Одушевљен сам пријемом публике. Ова феноменална сала ме подсећа на неки наш „Карнеги хол“, својом акустиком и лепотом. Када добијете овакву подршку јасно је да сте одрадили добру ствар и да је то публика прихватила на прави начин - каже Стефановски.

Колико је било интересовање за концерт Стефановског најбоље говори податак да је концертна дворана Банског двора била испуњена до посљедњег мјеста. Наступ је био дио обиљежавања 85 година Банског двора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана